Minus 1kg

2 veckor med Viktväktarna och vi har fått bra med resultat på vågen, minus för både mig och Tobbe. Han har tappat några kilo och jag en enstaka. Men ett minus är ett minus och det är jag nöjd över! Behöver inte ha brottom, men inför denna veckan ska jag verkligen försöka få igång en kontinuerlig träning, behöver inte vara av samma slag så länge jag gör något känner jag. Vi får helt enkelt kämpa på här hemma tills vi har nått våran ideal vikt. 

Viktväktarna har varit ett bra val för oss här hemma känner jag. Varit lättare att verkligen anamma detta och är lättare att följa. Dessutom när man inser att till exempel en semla ligger på 17 poäng och jag till exempel får äta 23 poäng över en dag så skapar det också en situation där det är lättare att tacka nej. Är liksom inte värt det när man sen inte kan äta på resten av dagen typ.  

Det är ibland svårt att komma på vad man kan äta. Blivit väldigt mycket kyckling men vi försöker variera oss och hitta goda maträtter som passar oss. Där är ju appen också en nyckel, många tips och recept. Vi får väl se hur fortsättningen går, 1 av 10 kg är i alla fall borta nu. 

Försökte hitta en passande bild till detta inlägg. Bläddrade låångt tillbaka bland bilderna som kommit upp på bloggen och detta var den bästa jag hittade. 


Förmiddags promenad

Räknas det som sovmorgon när Astrid varit uppe minst 2 timmar i natt. Bara legat, tyst och stirrat på mig, vridit och vänt sig. Varit med hennes söta små irriterande händer uppe i ansiktet på mig. Tålamodet var inte det största till slut men gav mig till slut och gav henne en flaska och efter det kom hon ÄNTLIGEN till ro och jag kunde lämna henne och bädda ner mig i min egen säng. Hin kom senare igen, vet inte vad klockan var men hon gick lov att sova här i sängen efter det i alla fall. Sen sov vi vidare till klockan 8 ungefär. 

Upp och Astrid fick frukost medan jag fixade till lite bananpannkakor och packade ner för att ta en promenad. 5 km minst var målet och tanken var att även stanna inom en lekpark, äta mellanmål och leka men istället svängde vi inom hos Lisa för det. Tog även en vända in på maxi så det tog ju lite längre tid. Men promenad delen tog vi på runt 1 timme och var precis att jag nådde dagens mål. 

Nu är vi hemma, Astrid sover i sin vagn och jag har slängt mig i sängen bredvid Tobbe som fortfarande sova. Tänkte ligga och inte göra ett dugg tills nån av dem vaknar. Astrid ska ha lunch och jag ska även packa för eftermiddagens äventyr. En vända till gymmet för min del och när jag är färdig där så kommer Tobbe och Astrid och så ska vi bada och leka lite i simhallen. 

Tog lite bilder på Astrid nör vi var i vattentornsskogen, vet inte om nån blev bra men kan lägga upp dem sen. Inte heller skulle hon behöva sitta i vagnen under hela vår promenad. Inte alls optimalt

Kvällen blev inte riktigt som tänkt, Astrid tog lång tid på sig att somna så jag somnade med henne. Inte så konstigt med tanke på den brist på sömn jag fick förra natten och så en lång dag på jobbet, jag var minst sagt trött. Men det var inte direkt optimalt att somna där, inte heller blev jag väckt så tiden som jag behövde försvann snabbt. Kvart över 9 vaknade jag där inne och det med att ha en inlämningsuppgift tills imorgon som tog ett bra tag att skriva samma. 

Tobbe fick dessutom min lunch som jag skulle haft imorgon på jobbet. Så här står jag nu, snart 11 på kvällen  och lagar mat. Tur vi hade lite rester hemma i alla fall som jag kunde slänga ihop och så koka grönsaker till det. Känner mig en aning trött men uppstressad så förväntar mig inget annat än att det lär ta tid för mig att somna när jag väl landat i sängen. Perfekt, jag som skall upp tidigt och inbefinna mig på jobbet 06.45 imorgon bitti.