Förtydligande

Kanske borde förtydliga lite för er kring varför vi har valt att Astrid ska börja på dagis så tidigt som strax efter hennes 1 års dag. Nu är det så att jag går hemma med Astrid men från och med sista veckan i November så kan jag inte längre studera på distans. Jag har 2 månader kvar på min utbildning, 1 kurs som innebär att jag under första månaden måste vara på plats i Karlshamn varje dag. Denna kurs kan man inte heller starta upp när som helst utan det har dem bara 1 gång per termin. 


Det är klart jag hade kunnat gå hemma med Astrid längre men samtidigt så måste man se långsiktigt. För min del är att avsluta min utbildning något som jag måste få gjort. 

Så varför är inte Tobbe pappa ledig? Han må troligtvis alltid ha jobb på Ifö, man han är inte fast anställd. Så vi vill inte heller riskera att Tobbe ska förlora sin plats där. Med tanke på att han jobbar 5 skift medför det också att han är hemma mycket. 

Astrid kommer alltså inte vara på dagis 3 timmar medan jag går hemma och lullar mig. Hon kommer inte heller vara på dagis varje dag, utan det kommer vara de dagar och tider där jag och Tobbe är i respektive jobb och skola samtidigt. 

Är Astrid för liten för dagis, nej det tycker jag inte. Hon är ett socialt barn och jag tror dagis kommer göra henne gott och kommer vara kul för henne.

Alla familjer får se över sin egen livssituation och ta beslut där efter. Vi har tagit vårt beslut och det är vad vi anser är bäst för våran familj. 

Tidig morgon

Ännu en natt är förbi och jag vaknade upp och tänkte, "gud vilken bra natt, Astrid har inte vaknat en gång". Sen öppnade jag ögonen och insåg att jag låg på golvet bredvid Astrid, när jag lagt mig där hade jag inget minne av. Men kom på den att Astrid faktiskt hade vaknat, hon fick en flaska sen måste jag somnat där med henne. 


Nästa gång hon vaknade var klockan sen halv 5 något. Gick och lade mig bredvid henne men hon la bara och vände och vred sig. Fick en flaska kvart över 5 - halv 6 något. Men till klockan 6 hade hon fortfarande inte somnat och då gav hon upp och började leka istället. Tobbe gick upp med henne och jag sov vidare till typ halv 10. 

Tobbe och Astrid hade somnat tillsammans här i soffan när jag steg upp. Så nu sitter jag här, Tobbe har vaknat men har Astrid uppe på sig. Väntar in att hon ska vakna igen så då får vi väl sätta oss och äta något tillsammans. 

Inga planer annars idag, mamma skulle komma en vända och hjälpa mig med plugget.

Möte på förskolan

Idag har vi varit på möte på Astrids förskola, idag fick hon dock inte följa med. Hon var lika glad ändå, fick ta en promenad med Jessica och Dacke istället, spännande! För mig och Tobbe på mötet gick det också bra och jag tror absolut att detta kan vara ett dagis som Astrid kommer trivas på. Vi fick en rundtur i deras lokaler och information om hur deras verksamhet fungerar samt en massa papper att fylla i. Har absolut ingen tvekan om att Astrid inte kommer trivas eller kommer ha en tuff inskolning. Jag känner mig dock lite kluven, hade kunnat gå hemma med henne några månader till, samtidigt som jag vet att hon kommer stormtrivas där och jag själv måste avsluta mina studier. Kommer säkert kännas lite bättre sen när man väl kommit in i det.  

Astrid kommer i alla fall gå på Gulsippan och börjar redan inskolningen om 2 veckor. 

Bild källa: Bromolla.se