Brev från Tomten

Hur kul är inte julen egentligen? För några veckor sedan skrev jag ihop ett brev till tomten från Astrid. Där stod det om hennes träff med honom förra året och hyr hon såg fram emot att träffa honom igen . Sen då så klart vad hon önskade sig utav honom. Brevet det skickades iväg och vi (jag) väntade lite otåligt på att få ett svar. 

Den 22 december fick vi ett svar, Astrids första brev från Tomten. Så som kul och skall absolut sparas i hennes mapp. 

Detta ska absolut göras i fortsättningen, en rolig och mysig sak att göra tillsammans med Astrid. Bättre sen när hon mer kan vara med att skriva brevet så jag slipper hitta på en massa åt henne. 

(Jag hoppas dock på att de inte skickar ut exakt samma svar varje år. Postnords tjänst detta.) Dagens att göra

Idag har jag minsann att göra! Tills dess att Tobbe han slutar ikväll klockan 18.00 skall jag förutom att ta hand om Astrid också förbereda allt inför kvällens nyårs firande. Detta innebär att jag skall förbereda och tillaga en kalkon och allt det som skall serveras till det. Lägenheten skall städas och en tripp till Netto är ett måste innan dess.

Låter inte så mycket nu när man skrev det men det är massor! Har ju allt att göra på egen hand samtidigt som Astrid behöver sin uppmärksamhet. Förhoppningsvis är hon snäll idag och allt som skall göras går snabbt och felfritt förbi. En sak i taget men först och främst frukost till Astrid. 

Nyår firar vi här hemma för att det blir skönast så med Astrid. Tänkte dock inte så långt att det krävs mycket till förberedelser och med tanke på att Tobbe jobbar förmiddaghelg står jag med allt själv. Men till kvällen får vi Mamma, Jessica och även eventuellt Sandra och Albin. Vi ska äta god mat, efterrätt, bara ta det lugnt och ha mysigt, äta snacks och om önskas även spela lite sällskapsspel. 

Ute och ränner

På språng hela dagen med att till och börja med följa med mamma till Sölvesborg, 2 secondhand och dollarstore gick vi igenom där. Hem fick jag bara med mig plats champagneglas, men i Bromölla igen gick det också bli en vända in på systemet. Blir inte mycket till drickande här hemma imorgon men lite blir det allt. 

Följde med mamma hem, Astrid fick lunch och passade även på att vila. Där ifrån fick jag med mig steksnöre, rödkål, glas och en flaska skumpa. Efter Astrids vila körde vi vilade och lämnade av Astrid hemma hos Jessica som fick passa henne nån timme. Jag och mamma tog maxi för att handla stekpåse, netto för att handla läsk och chips sen var jag hemma. 

Hemma blev det städning av ugnen, gode Gud vad tråkigt och jobbigt det är! När den väl var ren tog jag med mig våra rester frpn igår och gick hem till Jessica. Bjöd henne på mat, Astrid skulle ändå äta, jag var hungrig och räckte även till henne. Lite mer lek sen packade jag ner Astrid i vagnen för att gå hem. 

Tobbe mötte vi upp på vägen sen hann vi med lite lek innan Astrid lade sig och sov. Resten av kvällen ska jag absolut inte göra ett skit! Bara sitta här i soffan eller lägga mig i sängen, se en film och sen sova. Imorgon kommer jag ha händerna fulla från dess att vi vaknar tills vi firar in 0-slaget.