Mitt 2019

Förra året när jag skrev ihop mitt år, hade jag många stora händelser att summera med. Bland annat färdig utbildad undersköterska, min fasta tjänst på jobbet, bröllopet, utlandsresa och allt smått och gott däremellan. 2019 däremot har inte innehållit så många stora saker, men det har ändå varit ett mycket bra år. Vi har hållit oss sysselsatta med lite olika aktiviteter. 

Vi började året med att ta Astrid till Malmö över en helg. Där vi shoppade, åt god mat och huvudpunkten för denna resa var att kolla på Disney On Ice. Astrid satt typ inte ner under hela föreställningen, åt massvis med popcorn och en stor höjdpunkt var absolut att få se Mimmi på scen. 



Jag och Tobbe friade 6 månader som gifta, vilket spenderades med lite egentid. Middag på Steak House är aldrig fel med fint sällskap utav min andra halva.  

Samma månad var även Astrid hos frissan, för första gången och hon var super duktig!! Jag missade dock det då jag var på jobbet, vilket gjorde mig nästan gråtfärdig. Men hon pratade så mycket om denna händelsen och om vilka figrurer hon hade fått på håret långt efteråt. 


Påsken är kommen och vi hade en jätte bra påsk helg jag och Astrid. Påsk kärringar hela helgen där vi bland annat var inom mitt jobb och påskade. Vi pysslade lite kycklingar som hon fick dela ut, till bland annat pappa. Vi var även hos mamma och målade påsk ägg tillsammans med hennes mostrar och kusinerna. Hon fick påsk present av mig och Tobbe, hennes morfar och mormor. Underbar, fin och ledig helg som gjordes till det allra bästa. 




Jag är inte ute och ränner mycket, alkohol blir det inte mycket av. Inget jag saknar i min vardag men 80-tals disco på Bellas Place skulle verkligen bli kul, speciellt med lite utklädnad. Mycket dans under hela kvällen och jag hade i alla fall väldigt roligt. Man mådde som man förtjänade dagen efter men det var värt det trots det. 


Under våren tog jag också på mig ett uppdrag inom jobbet och utbildnade mig till förflyttningsinstruktör inom Durewallmetoden. Var verkligen en super intressant och rolig upplevelse! Tillsammans med 14 andra undersköterskor i kommunen har vi sedan under hösten utbildat vidare alla anställda i Bromöklla inom äldreomsorgen i förflyttningsteknik. Ett uppdrag perfekt passat till mig, lite tråkigt jag dock inte kommer kunna följa med under resterande arbete kting detta nu när jag ska vara föräldraledig. 


Det allra största för detta året är det faktum att efter 9 månaders försök fick vi äntligen ett plus på stickan. I magen visar det sig att en lillebror växer och det har verkligen varit fantastiskt. Trots vi fått under denna graviditeten fått genom gå en jobbig period innan man kunde konstatera att han var frisk. Där vi gick igenom Kub, Nipt och tillslut även gjorde fostervattenprov. Året avslutas som höggravid och det nya året kommer börja på bästa möjligtvis när lillebror bestämt sig för att komma. Haft annars en relativt bra graviditet, lite krämpor får man räkna med men de har varit hanterbara. Är dock väldigt tugnt nu här i slutet men det komme vara värt varenda stund sen när lillebror är här. 

Ska bli helt underbart att få ett barn till, fast man är lite nevös för hur livet kommer förändras som två barnsmamma. Men det kommer gå bra och vi alla här hemma ser verkligen framemot det. 


Jag och Tobbe tog oss en egen semester i sommar, en kort tripp under några dagar i Irland. Även om man inte blev mäktigt imponerad av maten var det än upplevelse. Att få se Dublin stad sen även ta en busstur för att se Wicklow mountain. Fanns mycket fint att se och bland de många timmarna av vandrade inne i staden var vi även inom national wax museum.

Men lite saker hann vi hitta på här i Sverige också där Astrid fick vara med. Vi var bland annat på Tropikariet i Helsingborg, Barnensgård med pojkarna, hon lekte massvis med sina kusiner med innehåll av massa bad och lek. Vi var i kohagen på upptäcksfärd, badade i Halen, en vända till Skånes djurpark. Hann även med att besöka några marknader. 







Även till hösten blev det lite äventyr till Malmö med huvudmål att se på Bamse Live. Vilket var en blandad upplevelse, Astrid tyckte det var kul att få se alla karraktärerna dansa och sjunga. Däremot satt vi på allra första raden och där lite framför oss på scen kanten sprutade de eld lite då och då i föreställningen, detta tyckte inte Astrid om. Men hon fick dela upplevelsen med sina kusiner Hailey och Elly, träffa och krama karaktärerna efter åt. Vi åt god middag tillsammans med dem och resten av helgen bestod av hotelövernattning samt lite shopping på Emporia. 



Astrids 3 års dag är kommen och den firas med stort Pippi kalas som varade 2 dagar för att alla skulle hinna med att fira Astrid. Mycket pyssel och planering under hela hösten för att förverkliga detta kalaset. Vilket i slutändan blev super bra! 



Årets sista månad har vi nu hunnit med att fira min mamma som fyllt 55. Bjöd henne ut på resturang i present. Astrids har haft Lucia på dagis. Familjen är också utökad med ytterliggare 1 kusin, en liten flicka som Sandra och Matte fått. Vi har firat jul, massvis med alla i familjen, Astrid har fått massvis fina nya saker. Hon gick också med på att tomten skulle få napparna så dem har hon varit utan en hel vecka. 

Min 25 års dag var häromdagen och den firades inte speciellt. Tobbe lagade god mat till oss, vi hade en tårta och fick besök utav min mamma. Kvällen avslutades med hockey då även Jessica kom och gjorde oss sällskap







Idag är vi inne på årets sista dag och vi har hunnit leka några timmar med Albin. På lekparken, fika och lek hemma hos honom. 

Annars firar vi av det sista av 2019 genom att bjuda mamma och Jessica på plankstek samt marängswiss. Astrid tvingar på dem massa lekar annars tar vi en väldigt lugn kväll.