Uppdrag: Vänja Astrid vid Tobbe

Våra nätter fortsätter att vara inte så optimala här hemma. Jag nattar, Astrid skriker bara i Tobbes famn, hon sover nån timme i sin säng på kvällen men till natten vägrar hon och sover enbart med oss. Men vi ger inre upp och vi fortsätter att kämpa på att få tillbaka Astrid i sitt eget rum där hon sover i sin egen säng. 


Nu ska vi i alla fall försöka vänja Astrid att Tobbe också kan ta henne kväll och natt. Så efter dagens middag så cyklade jag hen ifrån, lättast om jag inte är där. Blev en vända bort till mamma nån timme, fick hjälp av den sista studieenheten i IT kursen och sen satt vi och snackade. När jag kom hem sen hade Tobbe nattat Astrid och det gick bra. 

Tanken var att han skulle ta henne hela natten, i alla fall på första upp vaket. Så vi bestämde oss för att stanna kvar i soffan tills det skulle ske så att Astrid varken hör eller ser mig. Jo visst, Astrid hon sov på länge än vanligt och jag slocknade på soffan. Astrid vaknade för ett tag sedan och Tobbe tog henne, tyckte det tog lång tid och hörde Astrid vara ledsen. Efter en stund skickat jag till Tobbe och frågar om jag ska ta över, vilket jag också gör. Däremot så den stunden jag trodde hade går 30-40 minuter hade bara varit 5 minuter. Tobbe hade inte ens hunnit bland en flaska att erbjuda henne så tog nog över en aning för snabbt. Men jag var massa trött och längtade efter min säng. Här ligger jag nu med Astrid uppe på mig, väntar på att hon ska somna om djupt. Försöka lägga ner henne i sin säng igen, ger inte upp på första försöket att få henne sova där. Frågan är bara hur länge man orkar försöka, ögonen går i kors! 

Hoppas ni sover så gott i alla fall! Godnatt!