Bvc

🌾 Astrid L Holmquist

🌾 10 mĂ„nader
🌾 9675 g
🌾 70 cm 

Idag har vi varit pĂ„ 10 mĂ„naders kontrollen och dĂ€r fick vi oss en liten chock. Vi har jag mĂ€rkt av att Astrid har gĂ„tt upp i vikt dĂ„ hon blivit mycket tyngre att bĂ€ra samt vĂ€xt dĂ„ hennes klĂ€der snart inte passar lĂ€ngre. Vi trodde dock inte att hon skulle ha gĂ„tt upp runt 1,7kg pĂ„ 2 mĂ„nader. 

PĂ„ 8 mĂ„naders kontrollen vĂ€gde hon 8030g och var 68 cm lĂ„ng. SĂ„ det har hĂ€nt en del minst sagt! 

SÄ nu ska vi göra lite förÀndringar i rutinerna hÀr hemma. Först och frÀmst ska vi fÄ bort ersÀttningen, den behöver hon ju egentligen inte lÀngre men det har blivit en vane sak för henne framför allt nÀr hon ska sova och vila. Detta Àr troligtvis sen amningen, hon har alltid somnat till maten men nu fÄr det bli Àndring pÄ den saken.

Att fĂ„ bort ersĂ€ttningen kan ocksĂ„ leda till att hon kissar mindre under natten och kanske fĂ„r lĂ€ttare att komma till ro. Magen behöver vila under natten men Astrid vill ha en flaska efter blöjbyte. SĂ„ om vi fĂ„r bort blöjbytet sĂ„ fĂ„r vi kanske ocksĂ„ bort ersĂ€ttningen pĂ„ natten. SĂ„ kanske Astrid sover lite bĂ€ttre, tror dock inte det pĂ„verkar hennes behov av nĂ€rhet men vi fĂ„r vĂ€l se. 

SĂ„ bort med ersĂ€ttningen, fĂ„ till lite bĂ€ttre matrutiner skall vi jobba med hĂ€r hemma. Vi börjar direkt, Astrid skulle vila nĂ€r vi kom hem frĂ„n BVC. Hon fick ocksĂ„ en flaska ersĂ€ttning innan vi stack sĂ„ nu skulle hon inte fĂ„ nĂ„gon. Skrik och slĂ€ngde med kroppen hit och dit, blev inte alls lugn till att lĂ€gga sig ner och försöka sova. Efter en stund fick hon lite vatten i flaska men det dög ju inte sen ner med henne i vagnen. Vaggade henne i den en stund sen somnade hon som en stock. 

Hur dessa förĂ€ndringar kommer se ut i processen fĂ„r vi se. Men förvĂ€ntar mig nĂ„gra tuffa dagar framöver innan vi fĂ„r rutinerna. Perfekt att börja nu nĂ€r man Ă€r helt utmattad och fĂ„r knappt nĂ„n sömn samt att Tobbe gĂ„r pĂ„ 7 dagars imorgon sĂ„ kommer inte vara till stor hjĂ€lp hĂ€r hemma. Men vi ska nog fĂ„ det att funka, vi har ju inte direkt nĂ„got annat val.