Skärm tid

Astrid sover sen 2 timmar tillbaka och sedan dess har jag spenderat min tid i sängen, kollat på Tattoo Fixers och nu Catfish samt ätit en skål med flingor. Tobbe jobbar en sista natt denna veckan och jag passar på att breda ut mig i hela sängen. 


Idag har jag och Astrid varit på föräldragrupp, var inte många där idag men ämnet idag kretsade främst bland tv och mobil. Kan inte påstå att vi är perfekta inom detta område utan Astrid får lite skärm tid. Med både tv och mobil, men inte sätter jag Astrid framför tv och använder det som en "barnvakt". Utan sätter vi på musik på Youtube, genom tv så är jag med henne. Sjunger med, leker och gör det till en sak vi gör tillsammans.

Mobilen är framme ofta, tar en aning massa bilder om dagen. Ibland så mycket att jag själv kommer på mig att det kan bli lite väl mycket. Vill ju dokumentera alla underbara stunder, men det upplever jag är väldigt vanligt bland speciellt mammor. Men ha telefonen, titta på facebook och sådana saker undviker jag medan jag är med Astrid. Det kan jag istället göra medan vi ammar, för då söker hon ändå inte kontakt med mig på det sättet. Jag upplever att det är viktigt att mobilen ska liksom inte vara mellan mig och henne, utan min tid skall lägga på henne och hennes behov. 

Jag dömer ingen som ger sina barn lite skärm tid, jag menar ingen är perfekt. Men så länge det inte tar över utan det viktigaste är att skapa en tillvaro där vi är tillsammans och dagens tekniker inte är en stor del av det. Våra barn förtjänar inte att bli nonchalerad för vi själva har ett beroende av sociala medier. Min Astrid förtjänar min uppmärksamhet och all den närhet hon behöver +lite till. 

Men nu är jävla klockan mitt i natten och det är lägg dags för länge sedan!! Måste sova, behöver min sömn, Astrid förtjänar ju ändå en utvilad mamma.